Gesztenyés fatörzs
Hozzávalók
A krémhez
rum | 1 evőkanál |
---|---|
porcukor | 2 evőkanál |
dkg.Rama | 15 darab |
fagyasztott gesztenye | 25 dekagramm |
étcsoki | 10 dekagramm |
A piskótához
só | 1 csipetnyi |
---|---|
darált dió | 3 evőkanál |
víz | 2 evőkanál |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
liszt | 4 evőkanál |
porcukor | 6 evőkanál |
tojás | 6 darab |
Tetejére
dkg.Rama | 15 darab |
---|---|
étcsoki | 10 dekagramm |
porcukor | 1 evőkanál |
Desszertek: Gesztenyés fatörzs a sok Fatörzs recept közül.
Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval. Hozzáadjuk a porcukor felét. A tojássárgát kikeverjük a 2 ek hideg vízzel és a 3 ek porcukorral, majd kanalanként beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet és a tojáshabot. A piskótamassza felét megsütjük kisebb tepsiben (22x32 cm.), ha kész, megszórjuk porcukorral és felgöngyöljük egy konyharuha segítségével.
Most megsütjük a másik felét a tésztának, ebbe belekeverünk a 3 ek. diót.
A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, még melegen belekeverünk 5 dkg.Ramát. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a rumot. A 10 dkg.Ramát kikeverjük a 2 ek. porcukorral, majd felváltva, kanalanként hozzáadjuk a gesztenyét, és a kihűlt csokit.
A bevonathoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a még meleg masszába a Ramát és a porcukrot. A gesztenyekrémmel megtöltjük a két piskótát, a simát és a diósat, a csokikrémmel bevonjuk, villával cifrázzuk, és tejszínhabrózsákkal, meg félig csokiba mártott diógerezdekkel díszítjük.
Hűtőben pihentetjük másnapig, de legalább 1 órát. Nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.