Gesztenyés habszelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 6 evőkanál |
víz | 6 evőkanál |
liszt | 12 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
só | 1 csipetnyi |
krem
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
---|---|
tej | 3 dl |
gesztenyemassza | 2 csomag |
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
Tetejére
növényi tejszínhab | 1 kevés |
---|---|
reszelt csokoládé | 1 kevés |
Desszertek: Gesztenyés habszelet a sok
Elkészítés
1
A tojássárgát kikeverjük cukor felével, a vízzel, majd habot verünk a tojásfehérjéből a pici sóval és a cukor másik felével, végül a lisztes sütőport belekeverjük. Óvatosan átkeverjük az egészet, megsütjük. majd kettévágjuk.
2
A krémhez felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a gesztenyemasszát és a Ramával habosra keverjük. Ha kihűlt, betöltjük a tészta közé.
3
A tetejét a felvert tejszínhabbal kenjük meg és csokireszelékkel díszítjük.