Feltöltve:

Gesztenyés keksz

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz115 gramm
Cukor100 gramm
tojás (L)1 darab
rum1 teáskanál
főtt vagy sült gesztenye, aprítva120 gramm
Liszt160 gramm

A díszítéshez

Étcsokoládé50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 190 °

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.
A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, és tegyük fére hűlni.

2. lépés

A tésztához a tojást a cukorral habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a rumot is.
Forgassuk bele a lisztet és durvára darált gesztenyét, végül pedig az olvasztott margarint is.

3. lépés

Egy teáskanállal halmozzunk kb 4cm-es gömböket a sütőpapírra, majd előmelegített sütőben süssük kb 12-15 percig.
Rácson hűtsük ki teljesen.

4. lépés

Olvasztott csokoládéba mártva vagy azzal díszítve nagyszerű karácsonyi ajándék lehet belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 250"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 240"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem