Gesztenyés keksz
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz | 115 gramm | |
---|---|---|
Cukor | 100 gramm | |
tojás (L) | 1 darab | |
rum | 1 teáskanál | |
főtt vagy sült gesztenye, aprítva | 120 gramm | |
Liszt | 160 gramm |
A díszítéshez
Étcsokoládé | 50 gramm |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 15 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 190 ° |
Desszertek: Gesztenyés keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.
A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, és tegyük fére hűlni.
2
A tésztához a tojást a cukorral habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a rumot is.
Forgassuk bele a lisztet és durvára darált gesztenyét, végül pedig az olvasztott margarint is.
3
Egy teáskanállal halmozzunk kb 4cm-es gömböket a sütőpapírra, majd előmelegített sütőben süssük kb 12-15 percig.
Rácson hűtsük ki teljesen.
4
Olvasztott csokoládéba mártva vagy azzal díszítve nagyszerű karácsonyi ajándék lehet belőle.