Feltöltve:

Gesztenyés keksz

30
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz115 gramm
Cukor100 gramm
tojás (L)1 darab
rum1 teáskanál
főtt vagy sült gesztenye, aprítva120 gramm
Liszt160 gramm

A díszítéshez

Étcsokoládé50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 190 °

Desszertek: Gesztenyés keksz a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.
A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel, és tegyük fére hűlni.

2

A tésztához a tojást a cukorral habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a rumot is.
Forgassuk bele a lisztet és durvára darált gesztenyét, végül pedig az olvasztott margarint is.

3

Egy teáskanállal halmozzunk kb 4cm-es gömböket a sütőpapírra, majd előmelegített sütőben süssük kb 12-15 percig.
Rácson hűtsük ki teljesen.

4

Olvasztott csokoládéba mártva vagy azzal díszítve nagyszerű karácsonyi ajándék lehet belőle.

Hozzászólások