Gesztenyés-kekszes kocka
Hozzávalók
A krémhez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 20 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
A töltelékhez
háztartási keksz | 50 pohár | |
---|---|---|
rumaroma | 1 darab | |
tej | 3 dl | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
baracklekvár | 4 evőkanál | |
gesztenyemassza | 25 dekagramm |
A piskótához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kakaópor | 1 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 5 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál | |
víz | 6 evőkanál |
Desszertek: Gesztenyés-kekszes kocka a sok Sütemények , Keksz recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a piskótánkat, majd ha kihűlt kettévágjuk.
2
A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük. A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
3
A kekszet törjük össze, de ne túl apróra és ne is túl nagyra. A gesztenyemasszát keverjük el a lekvárral, a kakaóval, a tejjel, a rumaromával, végül forgassuk hozzá a kekszet.
4
A félbevágott piskótára kenjük a krém felét, majd simítsuk rá a tölteléket, erre a krém másik felét, majd a piskótánkat tegyük rá.
Picit nyomkodjuk meg a süteményt. Csokimázzal vagy porcukorral díszíthetjük.