Gesztenyés-kekszes kocka
Gesztenyés-kekszes kocka
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 20 dekagramm
    • tej - 3 dl
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag

    A töltelékhez

    • háztartási keksz - 50 pohár
    • rumaroma - 1 darab
    • tej - 3 dl
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • baracklekvár - 4 evőkanál
    • gesztenyemassza - 25 dekagramm

    A piskótához

    • tojás - 6 darab
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • liszt - 5 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • víz - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Megsütjük a piskótánkat, majd ha kihűlt kettévágjuk.
    2. A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük. A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
    3. A kekszet törjük össze, de ne túl apróra és ne is túl nagyra. A gesztenyemasszát keverjük el a lekvárral, a kakaóval, a tejjel, a rumaromával, végül forgassuk hozzá a kekszet.
    4. A félbevágott piskótára kenjük a krém felét, majd simítsuk rá a tölteléket, erre a krém másik felét, majd a piskótánkat tegyük rá. Picit nyomkodjuk meg a süteményt. Csokimázzal vagy porcukorral díszíthetjük.