Feltöltve:

Gesztenyés kifli

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

gesztenye25 dekagramm
rumaroma1 kis
porcukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Tészta

finomliszt50 dekagramm
cukor15 dekagramm
tej2 dl
tojás1 darab
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
élesztő4 dekagramm
olvasztott Rama15 dekagramm

Desszertek: Gesztenyés kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet kelesztőtálba tesszük, majd a közepére öntjük a tejet, a tojást, a cukrokat, a sót és a tejjel kidagasztjuk. Ha már összeállt a tészta az olvasztott Ramával még tovább dagasztjuk, szép fényes és puha állagúnak kell lennie. Letakarjuk a kelesztőtál fedelével és hagyjuk megkelni.

2

A töltelékhez a hozzávalókat elkeverjük simára, majd a tésztát megtöltjük vele.

3

Ha a tészta szépen megkelt, akkor kétfelé vesszük és a gömbölyű formát megtartva kinyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk, a háromszögbe beletöltjük a tölteléket és feltekerjük. Ezt megismételjük amíg van a tésztából.

4

Tepsire helyezzük, majd kelesztjük itt is addig, amíg előmelegszik a sütő. A tetejüket megkenjük tojással és megsütjük. Ha kész, porcukorral megszórhatjuk, de anélkül is finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem