Feltöltve:

Gesztenyés kocka meggyel

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

gesztenyemassza1 csomag
tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
cukor5 dekagramm
habtejszín3 dl

Tésztához

tojás6 darab
kristálycukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
kakaópor1 púpos evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál

Tetejére

habtejszín2 dl
zselatin1 evőkanál
magozott meggy0.5 kilogramm

Desszertek: Gesztenyés kocka meggyel a sok

Elkészítés

1

Hat tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kristálycukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet.

2

A 3 dl tejben megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd kihűtjük. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk, végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is.

3

A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem