Gesztenyés, krémes kocka
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 75 gramm | |
---|---|---|
étkezési keményítő | 40 gramm | |
kakaópor | 1 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
víz | 2 evőkanál | |
kristálycukor | 150 gramm |
A krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
cukor | 5 evőkanál | |
gesztenyemassza 2/3-ad része | 25 dekagramm |
A tetejére
tejszín | 2 dl | |
---|---|---|
a megmaradt gesztenyemasszából (1/3 rész) | 1 kevés | |
olvasztott csokoládé | 1 tábla |
Desszertek: Gesztenyés, krémes kocka a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a 70 gr cukorral keményre. A tojások sárgáját habosra keverjük a 2 ek. vízzel és a 80 gr cukorral. Először hozzákeverjük a tojások habját, majd a keményítő, liszt, kakaó keverékét. Sütjük, kb. 8-10 perc alatt kész. Krém készítése: a pudingport a cukorral, a tojássárgával és kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét 2 ek. cukorral keményre verjük és a felfőzött krémbe fokozatosan beleforgatjuk. A kihűlt piskótára simítjuk a krémet, rá a gesztenyemassza 2/3-ad részét, erre a keményre vert tejszínhab, majd a gesztenyemassza 1/3-ad része. Olvasztott csokival lecsurgatjuk.