Feltöltve:

Gesztenyés őzgerinc

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

Hulala2 dl
olvasztott csokoládé1 kevés

A tésztához

tojás3 darab
liszt3 evőkanál
porcukor3 evőkanál

A krémhez

gesztenyemassza25 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej4 dl
cukor3 evőkanál
háztartási keksz1 csomag

Desszertek: Gesztenyés őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a liszttel és a porcukorral kikavarjuk, majd beleforgatjuk a kemény habot is. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

2

A krémhez a gesztenyét lereszeljük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd a gesztenyére öntjük, és jól kikavarjuk.

3

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. A piskótából két lapot vágunk: egy akkorát, amivel kibéleljük az őzgerincet és egy akkorát, amekkorát majd a tetejére borítunk.
A piskótával bélelt őzgerincbe belekanalazzuk a krém felét, erre lerakunk egy sor háztartási kekszet, majd a krém másik felét. A tetejét a maradék piskótával fedjük be.
Folpackkal jó szorosan betekerjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

4

Miután kihűlt kiöntjük a formából. A Hulalát kemény habbá verjük, és nyomózsákba töltve kidíszítjük a sütit.
Olvasztott csokival megcsurgatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem