Gesztenyés őzgerinc
Gesztenyés őzgerinc
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • Hulala - 2 dl
    • olvasztott csokoládé - 1 kevés

    A tésztához

    • tojás - 3 darab
    • liszt - 3 evőkanál
    • porcukor - 3 evőkanál

    A krémhez

    • gesztenyemassza - 25 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • háztartási keksz - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a liszttel és a porcukorral kikavarjuk, majd beleforgatjuk a kemény habot is. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
    2. A krémhez a gesztenyét lereszeljük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd a gesztenyére öntjük, és jól kikavarjuk.
    3. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. A piskótából két lapot vágunk: egy akkorát, amivel kibéleljük az őzgerincet és egy akkorát, amekkorát majd a tetejére borítunk. A piskótával bélelt őzgerincbe belekanalazzuk a krém felét, erre lerakunk egy sor háztartási kekszet, majd a krém másik felét. A tetejét a maradék piskótával fedjük be. Folpackkal jó szorosan betekerjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
    4. Miután kihűlt kiöntjük a formából. A Hulalát kemény habbá verjük, és nyomózsákba töltve kidíszítjük a sütit. Olvasztott csokival megcsurgatjuk.