Gesztenyés pozsonyi kifli
Hozzávalók
liszt | 45 dekagramm |
---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
gesztenye massza | 50 dekagramm |
tej | 1.5 dl |
tojássárgája | 2 darab |
tojás a lekenéshez | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Gesztenyés pozsonyi kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A tésztához a lisztet, a puha Rama Vajas Ízt, a sót egy keverőtálba tesszük, kissé elmorzsoljuk. A hideg tejben elkeverjük a porcukrot, az élesztőt és a tojássárgáját, majd a lisztes résszel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
A tésztát 2-3 dkg-os darabokra osztjuk, majd golyó formájúra alakítjuk. Nyújtófával ovális formájúra nyújtjuk a golyókat. A hosszanti ív mentét a tészta szélére töltünk 2-3 dkg gesztenyemasszát, majd szorosan feltekerjük, szivar formájúra sodorjuk. Végül patkó formájúra hajtva, sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. Tojássárgájával kenjük, majd hűvös helyre tesszük száradni. Ha megszáradt megkenjük a kifliket tojásfehérjével. Szobahőmérsékleten száradásig pihentetjük. 180°c-ra előmelegítet sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.