Feltöltve:

Gesztenyés pozsonyi kifli

access_alarm 120
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt45 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
élesztő2 dekagramm
gesztenye massza50 dekagramm
tej1.5 dl
tojássárgája2 darab
tojás a lekenéshez1 darab
1 csipetnyi

Desszertek: Gesztenyés pozsonyi kifli a sok Kifli, recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet, a puha Rama Vajas Ízt, a sót egy keverőtálba tesszük, kissé elmorzsoljuk. A hideg tejben elkeverjük a porcukrot, az élesztőt és a tojássárgáját, majd a lisztes résszel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.

2. lépés

A tésztát 2-3 dkg-os darabokra osztjuk, majd golyó formájúra alakítjuk. Nyújtófával ovális formájúra nyújtjuk a golyókat. A hosszanti ív mentét a tészta szélére töltünk 2-3 dkg gesztenyemasszát, majd szorosan feltekerjük, szivar formájúra sodorjuk. Végül patkó formájúra hajtva, sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. Tojássárgájával kenjük, majd hűvös helyre tesszük száradni. Ha megszáradt megkenjük a kifliket tojásfehérjével. Szobahőmérsékleten száradásig pihentetjük. 180°c-ra előmelegítet sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem