Gesztenyés pozsonyi kifli
Gesztenyés pozsonyi kifli
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 45 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • gesztenye massza - 50 dekagramm
  • tej - 1.5 dl
  • tojássárgája - 2 darab
  • tojás a lekenéshez - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A tésztához a lisztet, a puha Rama Vajas Ízt, a sót egy keverőtálba tesszük, kissé elmorzsoljuk. A hideg tejben elkeverjük a porcukrot, az élesztőt és a tojássárgáját, majd a lisztes résszel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  2. A tésztát 2-3 dkg-os darabokra osztjuk, majd golyó formájúra alakítjuk. Nyújtófával ovális formájúra nyújtjuk a golyókat. A hosszanti ív mentét a tészta szélére töltünk 2-3 dkg gesztenyemasszát, majd szorosan feltekerjük, szivar formájúra sodorjuk. Végül patkó formájúra hajtva, sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. Tojássárgájával kenjük, majd hűvös helyre tesszük száradni. Ha megszáradt megkenjük a kifliket tojásfehérjével. Szobahőmérsékleten száradásig pihentetjük. 180°c-ra előmelegítet sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.