Gesztenyés, pudingos torta
Hozzávalók
krem
vaníliás pudingpor | 3 csomag |
---|---|
tej | 8 dl |
cukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
vaj vagy sütőmargarin | 20 dekagramm |
piskótatallér | 0.5 csomag |
gyümölcs (lehet konzerv is) sárgabarack, őszibarack vagy meggy | 0.5 kilogramm |
tejszín | 3 dl |
Tészta
gesztenyemassza | 25 dekagramm |
---|---|
darált keksz | 15 dekagramm |
vaj vagy sütőmargarin | 10 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
rum vagy rumaroma | 1 kevés |
Desszertek: Gesztenyés, pudingos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Egy 26 cm-es tortaforma aljára tortapapírt, vagy sütőpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába, kézzel. Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet. Elkészítés: a pudingból a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt, belekeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat vagy sütőmargarint. A tésztára rákenjük a krém felét, majd egy réteg piskótatallért és szeletelt barackokat rakunk rá, majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre. A tejszínt felverjük és a krémre kenjük. Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét, csokoládét reszelünk rá, stb. Tegyük be a hűtőbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára. Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.