Feltöltve:

Gesztenyés, pudingos torta

80
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

vaníliás pudingpor3 csomag
tej8 dl
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
vaj vagy sütőmargarin20 dekagramm
piskótatallér0.5 csomag
gyümölcs (lehet konzerv is) sárgabarack, őszibarack vagy meggy0.5 kilogramm
tejszín3 dl

Tészta

gesztenyemassza25 dekagramm
darált keksz15 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
rum vagy rumaroma1 kevés

Desszertek: Gesztenyés, pudingos torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Egy 26 cm-es tortaforma aljára tortapapírt, vagy sütőpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába, kézzel. Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet. Elkészítés: a pudingból a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt, belekeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat vagy sütőmargarint. A tésztára rákenjük a krém felét, majd egy réteg piskótatallért és szeletelt barackokat rakunk rá, majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre. A tejszínt felverjük és a krémre kenjük. Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét, csokoládét reszelünk rá, stb. Tegyük be a hűtőbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára. Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem