Feltöltve:

Gesztenyés-puncsos szelet

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
darált dió14 dekagramm
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
rum0.5 dl
gesztenyemassza25 dekagramm
puncs ízű pudingpor (főzös)1 csomag
tej3 dl

Mázhoz

tortabevonó csokoládé10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Gesztenyés-puncsos szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

2. lépés

Elfelezzük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

3. lépés

A Ramát a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát és ezt kenjük az alsó lapra.

4. lépés

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.

5. lépés

A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk és belekeverünk 5 dkg Ramát. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem