Feltöltve:

Gesztenyés-puncsos szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
darált dió14 dekagramm
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
rum0.5 dl
gesztenyemassza25 dekagramm
puncs ízű pudingpor (főzös)1 csomag
tej3 dl

Mázhoz

tortabevonó csokoládé10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Gesztenyés-puncsos szelet a sok

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

2

Elfelezzük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

3

A Ramát a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát és ezt kenjük az alsó lapra.

4

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.

5

A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk és belekeverünk 5 dkg Ramát. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem