Feltöltve:

Gesztenyés rétes

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A rétestésztához

langyos víz2 dl
1 kevés
ecet1 kevés
Tojás1 darab
étolaj2 evőkanál
Liszt50 dekagramm

A töltelékhez

tejföl1 evőkanál
áttört gesztenyemassza50 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
mazsola15 dekagramm
Tojás3 darab
Fahéj1 csipetnyi
piskótamorzsa15 dekagramm
rum1 evőkanál
Ráma20 dekagramm

Egyéb

Édes

Desszertek: Gesztenyés rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A rétestésztához összekeverjük a hozzávalókat és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőlük. Cipóvá formázzuk, a tetejét megkenjük olajjal és egy fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. A főtt gesztenyét áttörjük, a Ramát habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, mazsolát, piskótamorzsát, fahéjat, cukrot és rumot, majd simára keverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Fölcsavarjuk,Ramával jól kikent alufóliába tekerjük és forrásban lévő vízben 30-35 percig főzzük. A megfőtt rétest kibontjuk a fóliából, ízlés szerint megszórjuk zsemlemorzsával és fahéjas kristálycukorral, majd tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem