Gesztenyés rétes
Hozzávalók
A rétestésztához
langyos víz | 2 dl | |
---|---|---|
Só | 1 kevés | |
ecet | 1 kevés | |
Tojás | 1 darab | |
étolaj | 2 evőkanál | |
Liszt | 50 dekagramm |
A töltelékhez
tejföl | 1 evőkanál | |
---|---|---|
áttört gesztenyemassza | 50 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
mazsola | 15 dekagramm | |
Tojás | 3 darab | |
Fahéj | 1 csipetnyi | |
piskótamorzsa | 15 dekagramm | |
rum | 1 evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm |
Egyéb
Desszertek: Gesztenyés rétes a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
1
A rétestésztához összekeverjük a hozzávalókat és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőlük. Cipóvá formázzuk, a tetejét megkenjük olajjal és egy fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. A főtt gesztenyét áttörjük, a Ramát habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, mazsolát, piskótamorzsát, fahéjat, cukrot és rumot, majd simára keverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Fölcsavarjuk,Ramával jól kikent alufóliába tekerjük és forrásban lévő vízben 30-35 percig főzzük. A megfőtt rétest kibontjuk a fóliából, ízlés szerint megszórjuk zsemlemorzsával és fahéjas kristálycukorral, majd tálaljuk.