A piskóta elkészítése: a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Előmelegített sütőben, kerek tortaformában kisütjük, aminek az alját kizsíroztuk vagy kisütőmargarinoztuk és sütőpapírt szabtunk bele. Ha kisült, kiborítjuk, lehúzzuk a papírt. A tortaformát elmossuk és a tésztát belehelyezzük. A krém készítése: a csokis pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve a gesztenyemasszát belekeverjük, robotgéppel jól összedolgozzuk. Még melegen a tortaformában lévő piskótára öntjük. Félretesszük hűlni, addig a süniket megcsináljuk. Süni készítése: a gesztenyemasszát a tejszínnel, vagy tejjel, cukorral, kakaóval jól összegyúrjuk. A rumaromát és a darált kekszet is hozzáadjuk, annyit, hogy jól gyúrható legyen és süniformákat csináljunk. A karamellt késsel háromszög alakúra vágjuk, ezek lesznek a süni tüskéi és beleszurkáljuk a süniformába. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, egy kis étolajat tegyünk hozzá, és a felét a kihűlt tortára öntjük, a másik felével a sünit öntsük le. A süninek ragasszunk cukorgyöngy szemeket és a tegyük a tortára. Virágokkal, levelekkel díszíthetjük. Hűtőbe tesszük, a tortaformát a szeletelés előtt vegyük le. Azért jó így csinálni, mert az oldalát nem kell kenegetni, szép formás lesz.