Gesztenyés szelet
Hozzávalók
krem
tej | 9 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Ráma | 25 dekagramm | |
babapiskóta | 1 darab |
Tészta
gesztenyemassza | 2 csomag | |
---|---|---|
darált keksz | 25 dekagramm | |
rum vagy rumaroma | 1 kevés | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tej | 1 dl |
Teteje
növényi tejszínhab | 500 milliliter | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Gesztenyés szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Egy 20x30 cm-es nagyságú tepsibe nyomkodjuk.
2
A tejben megfőzzük a pudingokat és ha kihűlt, a cukorral habosra kevert Ramával összedolgozzuk.
3
A krém felét rákenjük a gesztenyés masszára, erre a tejes rumba mártott babapiskótákat rakjuk, majd rákenjük a krém másik felét. A tejszínt habosra verjük, rákenjük a krém tetejére és csokidarával megszórjuk.