Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 9 dl
    • kristálycukor - 5 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • babapiskóta - 2 csomag
    • tejszín - 3 dl

    Tészta

    • gesztenyemassza (500 g) - 2 csomag
    • darált keksz - 25 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • rum - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A gesztenyét, a kekszet, a Ramát, a porcukrot és a rumot összedolgozzuk és A4-es lap nagyságúra nyomkodjuk. Kb. 1,5-2 cm vastagságú lesz.
    2. A pudingot felfőzzük, a kristálycukorral és a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
    3. A krém felét a gesztenyés lapra tesszük, erre a rumos tejbe forgatott babapiskótát rakjuk sorban, majd erre jön a krém másik fele. A tetején elsimítjuk a felvert tejszínt, csokireszelékkel díszíthetjük.