Gesztenyés szelet
30
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
cukor | 19 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 19 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
olaj | 0.75 dl | |
meleg víz | 0.75 dl | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
gesztenyemassza | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
üveg rumaroma | 1 kis |
Máz
ét, vagy tej csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
olaj | 0.5 dl |
Desszertek: Gesztenyés szelet a sok
Elkészítés
1
Fakanállal összekeverjük a tésztát, majd Ramával kikent tepsiben megsütjük.
2
A gesztenyemasszát eldolgozzuk a rumaromával és a Ramával.
3
A kihűlt tésztát bekenjük vékonyan baracklekvárral, majd rákenjük a gesztenyés masszát és fél órára hideg helyre tesszük.
4
A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és a tetejére egyenletesen oszlassuk el.
5
Ha meg dermedt a máz, hosszúkás szeletekre vágjuk, így tálaljuk.