Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tej - 9 dl
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • babapiskóta - 1 darab

    Tészta

    • gesztenyemassza - 2 csomag
    • darált keksz - 25 dekagramm
    • rum vagy rumaroma - 1 kevés
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tej - 1 dl

    Teteje

    • növényi tejszínhab - 500 milliliter
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalót összegyúrjuk, lassan adagolva adjuk hozzá a tejet. Egy 20x30 cm-es nagyságú tepsibe nyomkodjuk.
    2. A tejben megfőzzük a pudingokat és ha kihűlt, a cukorral habosra kevert Ramával összedolgozzuk.
    3. A krém felét rákenjük a gesztenyés masszára, erre a tejes rumba mártott babapiskótákat rakjuk, majd rákenjük a krém másik felét. A tejszínt habosra verjük, rákenjük a krém tetejére és csokidarával megszórjuk.