Gesztenyés torta
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
víz | 6 evőkanál | |
cukor | 12 evőkanál | |
liszt | 12 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
A krémhez
gesztenyemassza | 25 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 0.5 liter | |
cukor | 3 evőkanál | |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Hulala | 2 dl |
A díszítéshez
Hulala | 3 dl | |
---|---|---|
habfixáló | 1 csomag | |
tortadara | 1 darab |
Desszertek: Gesztenyés torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd hozzáadjuk a fehérje habot is.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A krémhez a gesztenyemasszát lereszeljük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, és még melegen a gesztenyéhez adjuk. Kihűtjük.
A Rama Vajas ízt a porcukorral kihabosítjuk és a gesztenyés krémhez adjuk. A Hulalát kemény habbá verjük és szintén a krémbe forgatjuk.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a gesztenyés krémmel.
A torta külsejét és tetejét is bekenjük krémmel.
A maradék 3 dl Hulalát a habfixálóval kemény habbá verjük és ezzel díszítjük a tortát, végül megszórjuk tortadarával.