Gesztenyés torta
Gesztenyés torta
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 6 darab
    • víz - 6 evőkanál
    • cukor - 12 evőkanál
    • liszt - 12 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    A krémhez

    • gesztenyemassza - 25 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 0.5 liter
    • cukor - 3 evőkanál
    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Hulala - 2 dl

    A díszítéshez

    • Hulala - 3 dl
    • habfixáló - 1 csomag
    • tortadara - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd hozzáadjuk a fehérje habot is. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
    2. A krémhez a gesztenyemasszát lereszeljük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, és még melegen a gesztenyéhez adjuk. Kihűtjük. A Rama Vajas ízt a porcukorral kihabosítjuk és a gesztenyés krémhez adjuk. A Hulalát kemény habbá verjük és szintén a krémbe forgatjuk.
    3. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a gesztenyés krémmel. A torta külsejét és tetejét is bekenjük krémmel. A maradék 3 dl Hulalát a habfixálóval kemény habbá verjük és ezzel díszítjük a tortát, végül megszórjuk tortadarával.