Gesztenyetorta
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 8 darab |
---|---|
cukor | 8 evőkanál |
liszt | 8 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
vaníliás cukor | 0.5 csomag |
keserű kakaópor | 2 evőkanál |
krem
gesztenyepüré | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 2 evőkanál |
rum | 1 evőkanál |
zselatin | 1 evőkanál |
tejszín | 4 dl |
tej | 1 dl |
Díszítés
csokoládéreszelék | 1 darab |
---|---|
tejszín | 1 dl |
keserű kakaópor | 1 evőkanál |
Desszertek: Gesztenyetorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Süsd meg a piskótát.
2
A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára, majd keverj bele 1 dl tejet.
3
A zselatint áztasd be, majd melegítsd addig amíg feloldódik.
4
A kemény habbá vert tejszínbe először vigyázva forgasd bele a gesztenyés masszát, majd vékony sugárban a már majdnem kihűlt zselatint.
5
A piskótát szeleteld fel vízszintesen. A lapokat egyenként kend meg a krémmel és helyezd őket egymásra. A torta oldalát és tetejét is vond be krémmel.
6
Szórd meg a csokireszelékkel és a felvert tejszínnel, amibe belekeverted a keserű kakaóport és díszítsd.