Feltöltve:

Gesztenyetorta

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tojáskrémhez

tej6 dl
gesztenye30 dekagramm
porcukor3 evőkanál
Ráma20 dekagramm
rum1 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm
liszt3 evőkanál
kristálycukor5 evőkanál
tojássárgája3 darab

A díszítéshez

porcukor2 evőkanál
kakaó1 evőkanál
tejszínhabpor1 csomag
tortabevonó tejcsokoládé5 dekagramm
gesztenyepüré10 dekagramm

A piskótához

tojás7 darab
hideg víz2 evőkanál
dió5 dekagramm
1 csipetnyi
étkezési keményítő9 dekagramm
liszt14.5 dekagramm
porcukor a tojásfehérjéhez9 dekagramm
porcukor a tojássárgához14.5 dekagramm

Desszertek: Gesztenyetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 9 dkg porcukrot. A tojássárgákat is habosra keverjük a 14,5 dkg porcukorral és a 2 evőkanál vízzel. A tojássárgás masszához adjuk kanalanként a habot és az étkezési keményítővel elkevert lisztet felváltva, a darált diót és ügyelünk arra, hogy a hab ne törjön össze.

2. lépés

Nagy tortaformában, közepes lángon megsütjük. A tojáskrémhez a tojássárgát kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg csomómentesre kevertünk a tejjel. Kis lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, de nem várjuk meg amíg kihűl, hanem belekeverjük a Rama felét.

3. lépés

A többi Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a langyosra hűlt Ramás csokival összekeverjük. Ezek után következik a villával összetört 30 dkg gesztenyepüré. Ha szép simára elkevertük, akkor jöhet bele kanalanként a tojáskrém.

4. lépés

A piskótát 3 lapba vágjuk és úgy töltjük meg a krémmel, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. A tejszínhabot elkészítjük a porcukorral és a kakaóval, majd 12 habrózsával díszítjük a kész tortát, valamint 6 db csokis gesztenyével. Ehhez 6 kis félgömböt formálunk, fogpiszkálóra tűzzük és úgy mártjuk bele a felolvasztott csokiba, hogy egy kis rész szabadon maradjon. A megmártott gesztenyéket egy almába tűzzük, amíg a csoki megdermed. Minden második habrózsához teszünk egy csokis gesztenyét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem