Feltöltve:

Gesztenyetorta

2
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

8 tojásos piskótalap1 darab

krem

gesztenyepüré45 dekagramm
rum4 evőkanál
tojássárgája3 darab
cukor8 dekagramm
tejszín2.5 dl
savanykás lekvár8 dekagramm

Teteje

tejszín2 dl

Desszertek: Gesztenyetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel. A piskótát 3 lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenyekrém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3-dik piskótalap. Torta bevonása ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem