Gesztenyetorta
Gesztenyetorta
  • timer2 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 8 tojásos piskótalap - 1 darab

krem

  • gesztenyepüré - 45 dekagramm
  • rum - 4 evőkanál
  • tojássárgája - 3 darab
  • cukor - 8 dekagramm
  • tejszín - 2.5 dl
  • savanykás lekvár - 8 dekagramm

Teteje

  • tejszín - 2 dl

Elkészítés:

  1. A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel. A piskótát 3 lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenyekrém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3-dik piskótalap. Torta bevonása ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.