Feltöltve:

Gesztenyetorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tekercshez

1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor9 csapott evőkanál
hideg víz2 evőkanál
sütőpor1 csapott mokkáskanál
kakaópor1 evőkanál
étkezési keményítő4 dekagramm
liszt5 dekagramm
tojás3 darab

A tetejére

kristálycukor4 evőkanál
habfixáló1 csomag
habtejszín6 dl

A krémhez

rum2 evőkanál
fagyasztott gesztenyemassza75 dekagramm
Ráma40 dekagramm
tej7 dl
porcukor35 dekagramm
főznivaló vanília ízű pudingpor2 csomag

A tortaalaphoz

tojás6 darab
keserű kakaópor2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
finomliszt6 evőkanál
Ráma10 dekagramm
porcukor6 evőkanál

Desszertek: Gesztenyetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tekercs hozzávalóiból barna piskótát sütünk közepes méretű tepsiben. Amikor megsült egy konyharuhára téve melegen feltekerjük.

2

A torta készítése: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

3

A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.

4

A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.

5

A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele.

6

Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük, felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem