Gesztenyetorta
Gesztenyetorta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 4 darab
    • liszt - 4 evőkanál
    • cukor - 4 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • gesztenyemassza - 1 csomag
    • tej (kb) - 3 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Teteje

    • tejszín - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A tojásokból, a lisztből és a cukorból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha megsült, amit tűpróbával ellenőrzünk, félrerakjuk.
    2. A pudingport elkészítjük a tejjel, majd kihűtjük. A gesztenyemasszát sajtreszelőn lereszeljük és a kihűlt pudinghoz adjuk, majd simára keverjük. Az így kapott krémet a piskóta tetejére halmozzuk és elsimítjuk.
    3. A tejszínt robotgéppel felverjük cukor nélkül, majd a krém tetején elsimítjuk. A torta széleire körben tortadíszítő zsákkal rózsákat nyomunk. A tetejére is lehet egy kis gesztenyét reszelni, mutatósabb lesz.