Géza bácsi négercsókja
Géza bácsi négercsókja
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • tej - 7 dl
    • hulala tejszín - 1 dl
    • Ráma - 25 dekagramm
    • Dr. Oetker Expressz zselatin fix - 1 csomag

    A piskótához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 5 evőkanál
    • kakaópor - 1.5 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • hulala tejszín - 0.5 dl
    • szeder vagy más gyümölcs - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Piskóta elkészítése: a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, és félre teszem. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, aztán belekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a Hulalát és a szedret vagy más gyümölcsöt. Végül, óvatosan beleforgatom a tojásfehérje felvert habját, és megsütöm.
    2. Amíg a tészta sül, elkészítem a krémet. Megfőzőm a pudingot és hűlni hagyom. A cukorral kikeverem a puha Ramát, majd belekeverem a kihűlt pudingot, a Hulalát és a zselatin fixet, és jól eldolgozom, majd a hűtőben pihentetem. (Én 1/2 órára tettem a hűtőbe).
    3. A kihűlt tésztát kettévágom, és megtöltöm a krémmel úgy, hogy hagyok egy kevés krémet a sütemény tetejére is.