Feltöltve:

Gica süti

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

babapiskóta20 dekagramm
tej3 dl
kakaó3 evőkanál
natúr joghurt2 dl
hulala tejszín2 dl
citrom héja és leve1 darab
porcukor5 evőkanál
expressz zselatin fix1 csomag
tej9 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
cukor8 evőkanál
Rama margarin15 dekagramm
tejszín2 dl
porcukor1 darab
tejszín és színezék a tetejére1 kevés

Desszertek: Gica süti a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.

2

Amíg a puding hűl, elkészítjük a citromos krémet. 2 dl joghurthoz hozzákeverjük az expressz zselatint. Habverővel kb. 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá felvert 2 dl tejszínt és 5 evőkanál porcukrot. Az elkészített krémet egyenletesen a babapiskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.

3

Az időközben lehűlt pudingba habverővel belekeverjük a szobahőmérsékletű Rama margarint.

4

A maradék babapiskótát szintén kakaóba áztatjuk, és a citromos krémre tesszük. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd a 2 dl tejszínből felvert kemény habbal befedjük a tortát. Hűtőben tartjuk legalább 2 órát. Ha maradt tejszínünk, ételszínezékkel tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 9
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem