Gica süti
Hozzávalók
babapiskóta | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
kakaó | 3 evőkanál | |
natúr joghurt | 2 dl | |
hulala tejszín | 2 dl | |
citrom héja és leve | 1 darab | |
porcukor | 5 evőkanál | |
expressz zselatin fix | 1 csomag | |
tej | 9 dl | |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
cukor | 8 evőkanál | |
Rama margarin | 15 dekagramm | |
tejszín | 2 dl | |
porcukor | 1 darab | |
tejszín és színezék a tetejére | 1 kevés |
Desszertek: Gica süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg a puding hűl, elkészítjük a citromos krémet. 2 dl joghurthoz hozzákeverjük az expressz zselatint. Habverővel kb. 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá felvert 2 dl tejszínt és 5 evőkanál porcukrot. Az elkészített krémet egyenletesen a babapiskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Az időközben lehűlt pudingba habverővel belekeverjük a szobahőmérsékletű Rama margarint.
A maradék babapiskótát szintén kakaóba áztatjuk, és a citromos krémre tesszük. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd a 2 dl tejszínből felvert kemény habbal befedjük a tortát. Hűtőben tartjuk legalább 2 órát. Ha maradt tejszínünk, ételszínezékkel tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.