Gica süti
Gica süti
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • babapiskóta - 20 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • kakaó - 3 evőkanál
  • natúr joghurt - 2 dl
  • hulala tejszín - 2 dl
  • citrom héja és leve - 1 darab
  • porcukor - 5 evőkanál
  • expressz zselatin fix - 1 csomag
  • tej - 9 dl
  • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
  • cukor - 8 evőkanál
  • Rama margarin - 15 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • porcukor - 1 darab
  • tejszín és színezék a tetejére - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A babapiskóta felét beáztatjuk a kakaóba, és egy nagy tortaforma aljára helyezzük. A 9 dl tejből, a 2 csomag pudingporból és 8 evőkanál cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a puding hűl, elkészítjük a citromos krémet. 2 dl joghurthoz hozzákeverjük az expressz zselatint. Habverővel kb. 2 percig verjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, valamint a kemény habbá felvert 2 dl tejszínt és 5 evőkanál porcukrot. Az elkészített krémet egyenletesen a babapiskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  3. Az időközben lehűlt pudingba habverővel belekeverjük a szobahőmérsékletű Rama margarint.
  4. A maradék babapiskótát szintén kakaóba áztatjuk, és a citromos krémre tesszük. Ráöntjük a vaníliás krémet, majd a 2 dl tejszínből felvert kemény habbal befedjük a tortát. Hűtőben tartjuk legalább 2 órát. Ha maradt tejszínünk, ételszínezékkel tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.