Gofri csokoládé jégkrémmel
Gofri csokoládé jégkrémmel
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 25 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • tojás - 4 nagy
  • tej - 3.5 dl
  • Ráma - 15 dekagramm
  • vanillin cukor - 1 csomag

A díszítéshez:

  • Carte dR17;Or Csokoládé jégkrém - 6 gombóc

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a porcukrot. Egy másik edényben keverjük el a tojássárgákat a tejjel, majd adjuk hozzá a lisztet és az egészet masszát keverjük simára.
  2. Robotgép segítségével verjük kemény habbá a tojásfehérjéket.
  3. Adjuk a tésztához az olvasztott Rama margarint, a vanillin cukrot, majd óvatosan dolgozzuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
  4. A felmelegített gofri sütőt kenjük ki vékonyan olvasztott Rama margarinnal, majd süssük meg a gofrikat. A kész gofrikat még melegen, egy-egy gombóc Carte d'Or Csokoládé jégkrémmel kínáljuk.