Görög citromos süti
Desszertek: Görög citromos süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát és a cukrot egy tálban összekeverjük.
2
Egy mérőkancsóban a tojást, a joghurtot és egy evőkanál citromot habverővel összekeverjük.
3
A tojásos keveréket hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
4
Amíg sül a sütemény elkészítjük a szirupot. A cukrot beleszórjuk a vízbe, hozzáadjuk a citromok levét is és forrástól számítva 2-3 percig forraljuk.
5
Ha kész a süti, villával sok helyen megszurkáljuk és rákanalazzuk a szirup felét, majd kb 15 perc múlva rálocsoljuk a maradék szirupot is.