Görög citromos süti
Görög citromos süti
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 20 dekagramm
    • búzadara - 10 dekagramm
    • szódabikarbóna - 2 kávéskanál
    • cukor - 35 dekagramm
    • joghurt - 2 doboz
    • tojás - 3 darab
    • citrom - 1 púpos evőkanál

    Szirup

    • cukor - 15 dekagramm
    • víz - 1.5 dl
    • citrom - 4 darab

    Elkészítés:

    1. A lisztet, a búzadarát, a szódabikarbónát és a cukrot egy tálban összekeverjük.
    2. Egy mérőkancsóban a tojást, a joghurtot és egy evőkanál citromot habverővel összekeverjük.
    3. A tojásos keveréket hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Ramával kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
    4. Amíg sül a sütemény elkészítjük a szirupot. A cukrot beleszórjuk a vízbe, hozzáadjuk a citromok levét is és forrástól számítva 2-3 percig forraljuk.
    5. Ha kész a süti, villával sok helyen megszurkáljuk és rákanalazzuk a szirup felét, majd kb 15 perc múlva rálocsoljuk a maradék szirupot is.