Görög sós kifli
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
Liszt | 50 dekagramm | |
gépsonka | 20 dekagramm | |
nyers tojás | 1 darab | |
élesztő | 2 dekagramm | |
asztali só | 2 teáskanál | |
Langyos tej | 3 dl |
Desszertek: Görög sós kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval rétestészta állagú tésztát készítünk.
Meleg helyre téve letakarva kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára öntjük és 60x30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A rövidebbik oldalt megfelezve kettévágjuk, majd háromszögeket vágunk ki belőle.
A sonkát felvágjuk 5x0,5 cm-es csíkokra és a háromszögek alapjára hosszúkás halmot formázunk belőlük.
Szorosan felcsavarjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe téve kifli alakúra formázzuk. A tetejét megkenjük tojással, majd a maradék sonkával díszítjük.
Kelni hagyjuk, majd sütés előtt ismét lekenjük tojással és megszórjuk a durva sóval.
Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük.