Görög sós kifli
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab |
---|---|
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
Liszt | 50 dekagramm |
gépsonka | 20 dekagramm |
nyers tojás | 1 darab |
élesztő | 2 dekagramm |
asztali só | 2 teáskanál |
Langyos tej | 3 dl |
Desszertek: Görög sós kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval rétestészta állagú tésztát készítünk.
2. lépés
Meleg helyre téve letakarva kelesztjük.
3. lépés
Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára öntjük és 60x30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
4. lépés
A rövidebbik oldalt megfelezve kettévágjuk, majd háromszögeket vágunk ki belőle.
5. lépés
A sonkát felvágjuk 5x0,5 cm-es csíkokra és a háromszögek alapjára hosszúkás halmot formázunk belőlük.
6. lépés
Szorosan felcsavarjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe téve kifli alakúra formázzuk. A tetejét megkenjük tojással, majd a maradék sonkával díszítjük.
7. lépés
Kelni hagyjuk, majd sütés előtt ismét lekenjük tojással és megszórjuk a durva sóval.
8. lépés
Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük.