Feltöltve:

Görög sós kifli

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

nagyszemű só1 kevés

A töltelékhez

sonka20 dekagramm
tojás1 darab

A tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
tojás sárgája2 darab
3 pohár
langyos tej2.5 dl

Desszertek: Görög sós kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval rétestészta állagú tésztát készítünk. Meleg helyre téve, letakarva kelesztjük.

2

Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára öntjük és 60x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A rövidebbik oldalt megfelezve kettévágjuk, majd háromszögeket vágunk ki belőle.

3

A sonkát felvágjuk 5x0,5 cm-es csíkokra és a háromszögek alapjára hosszúkás halmot formázunk belőlük. Szorosan felcsavarjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe téve kifli alakúra formázzuk.

4

A tetejét megkenjük tojással, majd a maradék sonkával díszítjük. Kelni hagyjuk, majd sütés előtt ismét lekenjük tojással és megszórjuk a durva sóval.

5

Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem