Feltöltve:

Grillázs szelet

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás4 darab
cukor6 dekagramm
liszt10 dekagramm
kakaópor2 dekagramm

A grillázskrémhez

cukor30 dekagramm
darált dió20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
rum1 kevés

Egyéb

ostyalap1 csomag

Desszertek: Grillázs szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral fedett tepsibe és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon kevergetve, majd öntsük ki egy sütőpapírra. Tegyünk rá egy másik sütőpapírt és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amilyenre csak tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával, vagy mozsárral törjük teljesen apróra.

3. lépés

A Ramát a porcukorral és a rummal habosítsuk ki és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjük egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem