Feltöltve:

Grillázs szelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás4 darab
cukor6 dekagramm
liszt10 dekagramm
kakaópor2 dekagramm

A grillázskrémhez

cukor30 dekagramm
darált dió20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
rum1 kevés

Egyéb

ostyalap1 csomag

Desszertek: Grillázs szelet a sok

Elkészítés

1

Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral fedett tepsibe és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

2

A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon kevergetve, majd öntsük ki egy sütőpapírra. Tegyünk rá egy másik sütőpapírt és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amilyenre csak tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával, vagy mozsárral törjük teljesen apróra.

3

A Ramát a porcukorral és a rummal habosítsuk ki és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjük egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem