Grillázs szelet
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm |
A grillázskrémhez
cukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
rum | 1 kevés |
Egyéb
ostyalap | 1 csomag |
---|
Desszertek: Grillázs szelet a sok
Elkészítés
Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral fedett tepsibe és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon kevergetve, majd öntsük ki egy sütőpapírra. Tegyünk rá egy másik sütőpapírt és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amilyenre csak tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával, vagy mozsárral törjük teljesen apróra.
A Ramát a porcukorral és a rummal habosítsuk ki és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjük egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.