Feltöltve:

Grillázs szelet

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

ostyalap1 csomag
tojás4 darab
cukor6 dekagramm
liszt10 dekagramm
kakaópor2 dekagramm

A grillázskrémhez

cukor30 dekagramm
darált dió20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
rum1 kevés

Desszertek: Grillázs szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral bélelt tepsibe és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon, közben kevergessük, majd öntsük ki egy sütőpapírra, tegyünk rá egy másik sütőpapírt és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amennyire csak tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával, vagy mozsárral törjük teljesen apróra.

3. lépés

A Ramát a porcukorral és a rummal habosítsuk ki és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjünk egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesszük, majd szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem