Grillázs szelet
Hozzávalók
ostyalap | 1 csomag | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
cukor | 6 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm |
A grillázskrémhez
cukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
rum | 1 kevés |
Desszertek: Grillázs szelet a sok
Elkészítés
Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral bélelt tepsibe és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon, közben kevergessük, majd öntsük ki egy sütőpapírra, tegyünk rá egy másik sütőpapírt és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amennyire csak tudjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával, vagy mozsárral törjük teljesen apróra.
A Ramát a porcukorral és a rummal habosítsuk ki és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjünk egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. Hűtőben dermesszük, majd szeleteljük.