Grillázs szelet
Grillázs szelet
  • timer2 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 3 darab
    • sütőpor - 2 csomag
    • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
    • langyos virágméz - 6 evőkanál
    • cukor - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 50 dekagramm
    • langyos tej - 2 dl

    A grillázshoz

    • darált dió - 15 dekagramm
    • kristálycukor - 4 evőkanál

    A grillázskrémhez

    • tojás - 1 darab
    • tojássárgája - 6 darab
    • Rama Vajas Íz - 50 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • cukor - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A cukrot, a tojást, a vaniliás cukrot géppel habosra keverem a Rama Vajas ízzel, majd óvatosan hozzászitálom a lisztet és a sütőport. A végén belecsurgatom a langyos, folyós mézet és a langyos tejet, majd óvatosan összekeverem. Ragadós masszát kapok.
    2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, és 180-200 fokon (gázsütő 4-5 fokozat) 35 percig sütöm, amíg aranybarna színű lesz a teteje. Vigyázni kell, nehogy a méz megégjen!
    3. Amikor kihűlt, óvatosan, sütőpapírral együtt kiemelem a tepsiből, és amikor teljesen hideg, keresztben félbevágom.
    4. Mialatt sül a tészta, elkészítem a krémet. Egy edényben vizet forralok, ráteszek egy hőálló keverőtálat (legjobb a fém). Abba beleteszem az egy egész tojást, 6 tojássárgáját, a vaníliáscukrot és a cukrot.
    5. A vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett kb. 15 percig főzöm a cukrot és a tojásokat, majd leveszem és hűlni hagyom. Mire kihűl besűrüsüdik. FIGYELEM: a teljesen kihűlt krémbe, gépi habverővel belekeverem a Rama Vajas ízt, így megkapom a habos grillázskrémet.
    6. A grillázs elkészítése: A darált diót és a cukrot egyszerre egy lábosba teszem és kislángon, folyamatos keveréssel grillázsmorzsát készítek. Vigyázat: ne legyen túl sötét.
    7. A kettévágott tésztát megkenem a krém kétharmadával, ráborítom a tetejét, majd a tetejére rákenem a maradék krémet. Rászóróm a grillázsmorzsát, és a hűtőben minimum 2 órát állni hagyom.