Grillázsos nápolyi
Hozzávalók
cukor | 35 dekagramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
vágott dió | 15 dekagramm |
tortabevonó csoki | 10 dekagramm |
olaj | 2 evőkanál |
ostyalap | 4 darab |
Desszertek: Grillázsos nápolyi a sok Nápolyi recept közül.
Elkészítés
A diót apróra felvágjuk.
15 dkg cukrot, Ramát és a tojások sárgáját sűrűre főzzük. Vigyázzunk, mert hamar leég. Ha kész félretesszük.
A 20 dkg cukrot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a diót és azzal is kis lángon néhány percig pörköljük.
A kétféle masszát összekeverjük még így melegen és egyszerre töltjük az ostyalapokat.
Én kettőt-kettőt ragasztok össze ezzel a masszával, de ha valaki szereti, lehet csak két lap közé tenni, akkor vastagabb és puhább lesz. A tetejére tegyünk nehezéket és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz: A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadunk 2 ek. olajat, majd a lap tetejére kenjük. Egy éjszakát állni hagyjuk.