Grillázsos sárgabarack muffin Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel
Hozzávalók
Tálaláshoz
Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrém | 1 darab |
---|
Grillázs
cukor | 7.5 dekagramm | |
---|---|---|
durvára tört sótlan mogyoró/dió | 3 dekagramm |
muffinhoz
Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 8 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 22 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 0.5 dl | |
sárgabarack | 14 dekagramm |
Desszertek: Grillázsos sárgabarack muffin Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Készítsük el a grillázst: a cukrot hevítsük egy lábosban addig, amíg folyékony és borostyánszínű lesz, ekkor keverjük bele a durvára tört mogyorót/diót, majd terítsük szét márványlapon vagy egy sütőlapra helyezett sütőpapíron. Ha teljesen kihűlt, tegyük nejlonzacskóba, és egy kalapács/nyújtófa segítségével törjük apró darabokra. 1/3-át tegyük félre, ezzel fogjuk megszórni a végén a muffinokat.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. Ezután keverjük bele a sárgabarackot és a grillázs 2/3-át. A kész tésztát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy muffin szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma 3/4-éig érjen, majd süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig. Hagyjuk a formában kihűlésig.
Amikor kihűlt, tálaljuk Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel és szórjuk meg a félretett grillázzsal.