Grillázsos sárgabarack muffin Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel
Grillázsos sárgabarack muffin Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Tálaláshoz

    • Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrém - 1 darab

    Grillázs

    • cukor - 7.5 dekagramm
    • durvára tört sótlan mogyoró/dió - 3 dekagramm

    muffinhoz

    • Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
    • cukor - 8 dekagramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 22 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 0.5 dl
    • sárgabarack - 14 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Készítsük el a grillázst: a cukrot hevítsük egy lábosban addig, amíg folyékony és borostyánszínű lesz, ekkor keverjük bele a durvára tört mogyorót/diót, majd terítsük szét márványlapon vagy egy sütőlapra helyezett sütőpapíron. Ha teljesen kihűlt, tegyük nejlonzacskóba, és egy kalapács/nyújtófa segítségével törjük apró darabokra. 1/3-át tegyük félre, ezzel fogjuk megszórni a végén a muffinokat.
    2. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
    3. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. Ezután keverjük bele a sárgabarackot és a grillázs 2/3-át. A kész tésztát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy muffin szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma 3/4-éig érjen, majd süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig. Hagyjuk a formában kihűlésig. Amikor kihűlt, tálaljuk Carte d'Or Gelateria Csokoládés Brownie jégkrémmel és szórjuk meg a félretett grillázzsal.