Feltöltve:

Grízes krémes

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
sütőpor0.5 csomag
olaj0.5 dl
1 csipetnyi
kristálycukor9 evőkanál
liszt8 evőkanál
keserű kakaópor1 evőkanál

krem

tej6 dl
búzadara (púpozott ek.)5 evőkanál
porcukor75 gramm
kristálycukor75 gramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma200 gramm

Desszertek: Grízes krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. A tojássárgás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.

2

A tésztát egy 35x22 centiméteres, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 15-20 perc. Ha kihűlt, kettévágjuk.

3

A krémhez a tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd a búzadarát is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.

4

A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémmel összekeverjük.

5

A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral megszórhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem