Grízes krémes
Grízes krémes
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 6 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • olaj - 0.5 dl
    • só - 1 csipetnyi
    • kristálycukor - 9 evőkanál
    • liszt - 8 evőkanál
    • keserű kakaópor - 1 evőkanál

    krem

    • tej - 6 dl
    • búzadara (púpozott ek.) - 5 evőkanál
    • porcukor - 75 gramm
    • kristálycukor - 75 gramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • Ráma - 200 gramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. A tojássárgás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
    2. A tésztát egy 35x22 centiméteres, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 15-20 perc. Ha kihűlt, kettévágjuk.
    3. A krémhez a tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd a búzadarát is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
    4. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémmel összekeverjük.
    5. A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral megszórhatjuk.