A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. A tojássárgás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
A tésztát egy 35x22 centiméteres, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 15-20 perc. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd a búzadarát is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémmel összekeverjük.
A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral megszórhatjuk.