Gumi-Maci
Hozzávalók
4. réteghez
víz | 1.5 dl |
---|---|
szörp | 4 dl |
zselatin | 1 csomag |
3. réteghez
tejföl | 3 pohár |
---|---|
porcukor | 3 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
zselatin | 1 csapott mokkáskanál |
1. réteghez
tojásfehérje | 3 darab |
---|---|
porcukor | 5 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojássárgája | 3 darab |
víz | 1.5 dl |
zselatin | 1 csomag |
2. réteghez
tojásfehérje | 3 darab |
---|---|
porcukor | 5 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojássárgája | 3 darab |
víz | 1.5 dl |
zselatin | 1 csomag |
kakaó | 2 evőkanál |
Desszertek: Gumi-Maci a sok
Elkészítés
1
1 réteg: 3 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadunk 5 ek porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot és a tojássárgát. 1.5 dl hideg vízben 1 cs zselatint feloldunk, felfőzzük és a tojáshoz adjuk. Tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük. 2 réteg: ugyanaz mint az első, csak még 2 ek kakaót adunk hozzá. Mire az első meghűl rá lehet önteni. 3 réteg: 3 pohár tejföl, 3 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor és a felfőzött zselatin. 4 réteg: 1,5 dl vizet, 4 dl szörpöt és 1 cs zselatint összefőzünk, a tetejére öntjük, majd hűtőbe rakjuk.