Gumisüti
Desszertek: Gumisüti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A zselatint a vízzel felmelegítjük, majd három részre osztjuk. A meggyszörpöt összekeverjük 2 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1 dl zselatinnal. Egy műanyag (kb. 20x35 cm) tálkába öntjük és fagyasztóba tesszük addig, amíg megdermed a teteje. Ez kb. 20 perc, de figyeljük nehogy megjegesedjen. Két pohár tejfölt összekeverünk 4 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1 dl zselatinnal, majd a megdermedt szörpre öntjük. Ez is megy a fagyasztóba, ennek valamivel kevesebb idő kell. A végén a málnaszörpöt is elkeverjük 2 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1 dl zselatinnal. Ez megy a dermedt tejfölös rétegre, majd ezt is dermesztjük és tálalásig hűtőben tartjuk. A tálkából szeleteket vághatunk, vagy akár ki is boríthatjuk és úgy szeleteljük fel.