Gundel palacsinta
Hozzávalók
darált dió | 30 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
cukor | 1 kevés | |
narancshéj vékonyra vágva | 1 kevés | |
cukorszirup | 1 darab | |
ét tortabevonó | 1 tábla | |
Ráma | 1 evőkanál | |
cukrozott kakaópor | 5 evőkanál | |
rum | 1 darab | |
tejszín | 2.5 dl |
Desszertek: Gundel palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
Cukorszirupban elkezdjük főzni a narancs héját. Addig főzzük amíg nagyjából el nem fövi a szirupot. Közben feltesszük a tejet forrni a cukorral. Ha felforrt, belekeverjük a darált diót és a narancshéját. Vízgőz felett megolvasztjuk az ét tortabevonót és amikor már olvad, hozzáadjuk a Ramát, a kakaóport és ha nagyon keserű, akkor egy kis cukrot is. Ha már teljesen összeolvadt, akkor hozzáöntjük a rumot és a tejszínt, majd folyamatos kevergetés mellett 10-15 perc alatt, vízgőzön sűrűre, bársonyosra főzzük. A palacsinták közepére kanalazunk 2 evőkanál diótölteléket, félbe hajtjuk, kicsit szétnyomkodjuk benne a tölteléket, majd ezt is félbe hajtjuk, így háromszög alakú lesz. A felét megszórjuk porcukorral a másik felére pedig csokiöntetet merünk.