Feltöltve:

Gundel palacsinta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

darált dió30 dekagramm
tej4 dl
cukor1 kevés
narancshéj vékonyra vágva1 kevés
cukorszirup1 darab
ét tortabevonó1 tábla
Ráma1 evőkanál
cukrozott kakaópor5 evőkanál
rum1 darab
tejszín2.5 dl

Desszertek: Gundel palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

Cukorszirupban elkezdjük főzni a narancs héját. Addig főzzük amíg nagyjából el nem fövi a szirupot. Közben feltesszük a tejet forrni a cukorral. Ha felforrt, belekeverjük a darált diót és a narancshéját. Vízgőz felett megolvasztjuk az ét tortabevonót és amikor már olvad, hozzáadjuk a Ramát, a kakaóport és ha nagyon keserű, akkor egy kis cukrot is. Ha már teljesen összeolvadt, akkor hozzáöntjük a rumot és a tejszínt, majd folyamatos kevergetés mellett 10-15 perc alatt, vízgőzön sűrűre, bársonyosra főzzük. A palacsinták közepére kanalazunk 2 evőkanál diótölteléket, félbe hajtjuk, kicsit szétnyomkodjuk benne a tölteléket, majd ezt is félbe hajtjuk, így háromszög alakú lesz. A felét megszórjuk porcukorral a másik felére pedig csokiöntetet merünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem