Gyerek mogyorókrémes torta
Gyerek mogyorókrémes torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojásfehérje - 6 darab
  • cukor - 6 evőkanál
  • étolaj - 1 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • vágott dió - 15 dekagramm
  • mogyorókrém - 0.5 pohár
  • háztartási keksz - 0.5 kilogramm

krem

  • tej - 0.5 liter
  • tojássárgája - 6 darab
  • cukor - 25 dekagramm
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • liszt - 3 evőkanál
  • csokoládé - 10 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tejszín - 2 dl

Elkészítés:

  1. A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverünk, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tortaformába tesszük, megszórjuk vágott dióval, majd megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, majd elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét és kihűtjük. A Ramát két részre osztjuk, majd belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.