A tésztához először habbá verjük a tojásfehérjét, majd a mogyoró kivételével sorban mehet bele a többi hozzávaló. Utoljára a kakaópor kerüljön bele. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a vagdalt mogyoróval. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Még melegen kivesszük és a mogyorós felét vastagon megkenjük mogyorókrémmel. Erre kerül majd rá az első krém, amelyhez a tejszínízű pudingport a cukorral, a liszttel, a tojássárgájával, az 5 dl tej és az 1 dl víz keverékében sűrűre főzünk. Miután kihűlt, a vajjal vagy sütőmargarinnal kikeverjük és elsimítjuk a mogyorókrémes tésztán. A krémet egyenletesen, szorosan, egy rétegben háztartási keksszel fedjük be, amit előzőleg tejbe is bemárthatunk, hogy hamarabb puhuljon. (Eláztatni nem szabad, puha lesz anélkül is). A második krémhez habverővel felverjük a tejszínt, belekeverjük a tejfölt, vagy joghurtot, majd hozzáadjuk a mogyorós ízű főzés nélküli pudingport és még 2 kanál mogyorókrémet. Az egészet jól elkeverjük és a kekszes rétegen eloszlatjuk. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládé csíkokkal, vagy tördelt csokis kekszdarabokkal. Nagyon finom és kiadós sütemény, mégsem túl édes. Igazi gyerek kedvenc.