Gyerek mogyorós szelet
Hozzávalók
krem
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
tojássárgája | 6 darab | |
cukor | 25 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
liszt | 3 evőkanál | |
csokoládé | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tejszín | 2 dl |
Tészta
cukor | 6 kupica | |
---|---|---|
liszt | 2 evőkanál | |
tojás | 6 darab | |
étolaj | 1 evőkanál | |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
vágott dió | 15 dekagramm | |
mogyorókrém | 0.5 pohár | |
háztartási keksz | 0.5 kilogramm |
Desszertek: Gyerek mogyorós szelet a sok
Elkészítés
A tészta elkészítése: a 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben, vagy tepsi hátulján, sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése: a tojássárgát, a pudingport és a lisztet a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
A kapott krémet elfelezzük. A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét és kihűtjük. A Ramát két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga, majd a csokis krémbe.
Összeállítás: a mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére pedig a 3-4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.